Bolhopen M5 en M80   –   Google Play SterHemel  app  MijnHemel App Store   –   Hemel vannacht   –   Weer   –   Astrokalender   –   Op/onder   –   Hemelkaart   –   Zon en Maan   –   Maanfasekalender   –   Deepsky   –   Sterrenbeelden     Naar de hoofdpagina Contact HemelApps FAQ Google Play App Store YouTube Google agenda Facebook Twitter


Logo hemel.waarnemen.com

Waarneemomstandigheden deze week


Bewolking

Uitleg
 
Bewolking
Komende negen dagen
Legenda bewolking


Neerslag

Uitleg
 
Neerslag
Komende negen dagen
Legenda neerslag


Maanfase en -hoogte

Uitleg
 
Maanfase/hoogte
Komende negen dagen
Legenda Maan


Google Play   De informatie op deze pagina is ook beschikbaar via de SterHemel app voor Android.


Wat is er bij helder weer te zien?

♦  Vannacht aan de hemel zichtbaarheid van Maan, planeten en deepsky-objecten vannacht
♦  Astrokalender hemelverschijnselen op dit moment
♦  Hemelkaart vind heldere sterren en planeten aan de hemel
♦  Zon en Maan actueel aanzicht en gegevens van Zon en Maan
♦  Maanfasekalender maanfasen voor deze maand
♦  Sterrenbeelden gegevens over sterrenbeelden en hun objecten
♦  Deepsky-objecten de mooiste en helderste sterrenstelsels en nevels


Uitleg

Uitleg bij de figuren Bewolking en Neerslag

De figuur Bewolking laat de verwachting zien voor het percentage bewolking in de komende negen dagen. Grijs betekent meer dan 50% bewolking, en hoe donkerder grijs des te meer bewolking. Blauw betekent minder dan 50% bewolking, en hoe blauwer hoe helderder de hemel (zie de legenda). De dikke rode lijn laat dezelfde informatie zien in grafiekvorm; de meest waarschijnlijke hoeveelheid bewolking: hoe hoger de lijn, des te meer wolken. De dunne rode lijnen tonen de onzekerheid in de voorspelling; De werkelijke waarde ligt waarschijnlijk tussen de twee dunne lijnen. De bijbehorende percentages zijn links aangegeven.

De figuur Neerslag laat de verwachting zien voor de hoeveelheid neerslag in mm/uur, in de komende negen dagen. Een witte achtergrond betekent geen neerslag, hoe roder de achtergrond, des te meer neerslag wordt er verwacht (zie de legenda). De dikke zwarte lijn laat dezelfde informatie zien in grafiekvorm: de meest waarschijnlijke hoeveelheid neerslag: hoe hoger de lijn, des te meer neerslag. De dunne zwarte lijnen tonen de onzekerheid in de voorspelling; De werkelijke waarde ligt waarschijnlijk tussen de twee dunne lijnen. De bijbehorende hoeveelheden zijn links aangegeven.

De getallen onder de figuren geven de tijd aan — 0 voor middernacht, 12 voor middag — en daaronder in een groter schrift de dag van de week en dag van de maand, over het algemeen beginnend bij vandaag. De figuren worden iedere dag automatisch ververst met de laatste gegevens van WeerPlaza.nl.

Let op: Dit is een versimpelde weergave van de voorspelling en deze kan slechts worden gezien als indicatie van de verwachte bewolking en neerslag, bijvoorbeeld om te helpen bij het plannen van waarnemingen. Lokaal kan het weer uiteraard sterk verschillen van het gemiddelde. hemel.waarnemen.com neemt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van deze gegevens.

Uitleg bij de figuur Maanfase en -hoogte

De figuur Maan laat de maanfase zien (grijze achtergrond, in procenten; zie legenda) en de hoogte van de Maan boven de horizon (blauwe lijn). Een witte achtergrond/hoge rode lijn betekent dat de Maan voor een groot deel verlicht is, en dat er dus veel stoorlicht is. Een donkere achtergrond/lage rode lijn betekent donkere nachten. De blauwe lijn laat de hoogte van de Maan zien, in graden. Als de Maan onder de horizon staat is er geen blauwe lijn. Een Maan die laag boven of onder de horizon staat stoort uiteraard minder bij het waarnemen van zwakke objecten dan een Maan die hoog aan de hemel staat. De waarden voor de fase (in procenten) en hoogte (in graden) van de Maan zijn links aangegeven.

Zie ook:App Store       Google Play                


Bolhopen M5 en M80   –   Google Play SterHemel  app  MijnHemel App Store   –   Hemel vannacht   –   Weer   –   Astrokalender   –   Op/onder   –   Hemelkaart   –   Zon en Maan   –   Maanfasekalender   –   Deepsky   –   Sterrenbeelden     Naar de hoofdpagina Contact HemelApps FAQ Google Play App Store YouTube Google agenda Facebook Twitter


Copyright © 2004–2024   Marc van der Sluys, hemel.waarnemen.com  –  De sterrenhemel voor Nederland en België  —  gewijzigd: 05/05/2024  —  bronvermelding