De sterrenhemel voor België — hemel.waarnemen.com


De Maan op dit moment


Running under Linux
Deze pagina's zijn bedoeld om informatie te geven over de sterrenhemel die zichtbaar is boven België en Nederland. De teksten, tabellen en figuren zijn bedoeld voor een algemeen publiek, en er wordt dus geen achtergrondkennis over sterrenkunde verondersteld. Het belangrijkste idee achter deze pagina's is dat ze in het nederlands zijn gemaakt. Engelstalige websites over sterrenkunde zijn er immers al genoeg.

Om het bijhouden van deze website gemakkelijk te houden, worden de meeste hemelverschijnselen uitgerekend voor Utrecht, in het midden van Nederland. De verschillen voor de sterrenkaartjes, gebeurtenissen in de astrokalender en andere gegevens met Vlaanderen, het zuiden of noorden van Nederland zijn vaak verwaarloosbaar klein en de gegevens op deze website kunnen dus prima worden gebruikt door waarnemers in België.

Voor verschijnselen waar de precieze waarneemlocatie wél van belang is, zoals sterbedekkingen, worden gedetailleerde gegevens voor een aantal plaatsen in Nederland en België gegeven.

Het internetadres voor de hoofdpagina van deze website is: https://hemel.waarnemen.com. Na een minuut opent deze hoofdpagina vanzelf.


Nedstat Basic
Bezoeker nummer:     (voor deze pagina, sinds 14/11/05, volgens my.statcounter.com)